fredag den 12. august 2011

Så er vores træningsmakkere udtaget til VM :)

Tillykke til LM2- med udtagelsen!
Vi ser frem til flere spændende distancer op mod VM i Bled ;)

Nærmere på roning.dk

torsdag den 11. august 2011

……Og trætheden har fundet sin vej frem..

En træningslejr uden drama ville ikke være en rigtig træningslejr, og så ville der da heller ikke være noget at tale om.

Tirsdag var dagen vi skulle ud at afprøve niveauet på distancer for første gang. Vi havde halv fridag mandag, så vi kunne være klar til at give den gas på 2x1500m. Mandag var der efter træningen lagt et styrketræningspas ind, og det var til Christinas uheld. En forkert bevægelse i en af maskinerne medførte et hold i nakken. Hun røg fluks til fys-Anders tilbage på hotellet, men skaden var sket, og tirsdagens distancer måtte udsættes 24 timer. Resten af holdet røg endnu en tur i ergometeret tirsdag. Vi er nu blevet enige om at Christina har opbrugt sin kvote når det gælder skader, og hun har lovet holde dette løfte, så godt hun kan.

Nå… men… tirsdag eftermiddag tog vi en omgang steady state på vandet og det gik udmærket, så længe Jacob styrede for os. Christnas nakke blev bedre, og onsdag var vi endelig klar til de længe ventede 2x1500m. Distancerne blev lavet til 2x5min, da det ikke er så nemt at ro efter meter midt på en flod.
Det var aftalen, at vi på den første skulle lave en lang start og ramme banetempo efter 1:15-1:45min og så gemme den lange spurt. På nr. 2 skulle vi ramme banetempo lidt tidligere og så sætte spurten ind med 1:30min. igen.
Det var en blandet fornøjelse. På den første lykkedes det os ikke rigtig at få det gode glid i båden vi kender, og det blev rigtig rigtig hårdt. Hvordan det gik i forhold til modstanderne på den første er svært at gisne om. Floden er bred, og vi ente cirka med 300m imellem os, men det var nok til vores bedste, at det ikke kunne måles så godt.
Nr. 2 blev til gengæld rigtig god. Starten blev lang helt af sig selv, rytmen var glidende, og tempoet røg nemt i vejret på spurten. Hvis man spørger os og Jacob, så vandt vi på nr. 2, men man skal være lidt uenige, når det kommer til distancer uden en målstreg, og det er vi sikre på det andet hold var.

2. pas onsdag blev 3x10min. Delt op i 4+2+4min tempo 24-30-24, og så skulle der da også lige vægttrænes efterfølgende. Og SÅ kom trætheden, hvilket ifølge Jacob også var ved at være på sin plads. Her til morgen har vi haft langstræk på 2x28min med stigning. En del frustration blev udløst på den første. Vi svinger meget i niveau, ifølge os selv hvert fald, og det er indtil videre lidt svært at sætte fingeren på, hvad det lige præcis er der sker, når det kan gå rigtig dårligt og rigtig godt på to intervaller, der køres lige efter hinanden. På nr. 2 lykkes det os at ramme hinanden rigtigt og få løftet båden så vi alle fik en rigtig god følelse. Så vi ved vi kan! Nu er det et spørgsmål om at få det til at ske oftere, end hver anden gang vi laver noget.

I dag har Jacob fødselsdag – HURRA! Vi tror dog ikke han blev så glad, for alle de balloner vi smed i hovedet på ham til frokost, men vi håber fødselsdagsgaven virkede som et plaster på såret. Han fik en værktøjskasse med dertilhørende værktøj – en smart grøn værktøjskasse.

Vi har haft halv fridag, og den har vi brugt i et lille badeland med vandrutsjebane og vipper og bassin med strøm – Juhuuu.. I aften skal Sarah C og Christina have revanche i ”den fortryllede labyrint” da de fik godt og grundigt tæsk i det i går.


Og SÅ er vi klar igen til hård træning i morgen ☺

mandag den 8. august 2011

Optakt til de første distancer

Vi har nu været her i Völkermarkt i knap en uge og der har været et par gode pas imellem når vi rammer hinanden rigtigt.
Lørdag blev Christina anbefalet ikke at belaste hånden hvor hun var blevet stukket af en hveps for meget, så vi besluttede at ro ergometer og hun cyklede i stedet for.
Udenfor skinnede solen og det var næsten vindstille, så det blev meget varmt i ergometerrummet. Første pas bestod af 3x10 min stigninger med en list længere pause så vi lige kunne nå at optage det tabte vand. Om eftermiddagen var det ergometer igen og vægttræning.
Søndag var Christinas hånd klar igen, så vi kunne komme på vandet!
Ved morgenmaden skulle vi lige pludselig skynde os, så vi kunne nå på vandet sammen med LM2- og Jacob kunne sidde i motorbåden med Johnny. Vi fik en meget god opvarming og efterfølgende stod programmet på 20'+10'+5' i tempo 24+26+28. Båden løb rigtig fint i tempo 26 og 28, og vi begynder også at få bedre fat i tempoer omkring 24.
Om eftermiddagen fik Jacob lov til at låne Mads' motorbåd, så han ikke behøvede at sejle rundt i den kæmpe redningsbåd vi ellers har som følgebåd....og denne gang roede vi 5-minutters intervaller i tempo 30. I det hele taget var det en god træningsdag.

Der er blevet lagt en bøjerække op på søen, fordi der bliver holdt kaproning formentlig næste søndag med 250 tilmeldinger, så det bliver spændende at se hvor meget trafik der bliver på søen.
I dag, mandag, er det den store vaskedag - i hvert fald hvis man ser på de mange poser der står i kø foran vaskemaskinen. Heldigvis er der rigelig plads til at hænge tøjet op på hotellets 4. sal (=under loftet).

Men i dag er også dagen inden træningslejrens første distancer. Derfor skulle vi lige træne et par starter efter vi havde roet 50 minutter i tempo 24. I morgen står den på 2x1500m.

Træningen blev afsluttet med en halv omgang vægttræning med færre gentagelser og øget vægt (vi trapper ned i gent. op mod VM). I dag har vi desuden halv fridag for at blive friske til i morgen, så tiden går med at hvile, se film, høre musik, handle, gå en tur (og vente på vaskemaskinen) ;)